Artikler

Inviter julen ind

Julen er hjerternes fest og en særlig højtid for børn og barnlige sjæle. Derfor skal der naturligvis også kræses om julen, når den endelig er der. Men hvordan kan man skabe rammerne for den bedste og mest hyggelige jul i hjemmet? Det ser vi på her.

Sørg for at have tid

Det værste der kan ske i julen, er at folk stresser. I julen handler det nemlig om, at familien skal have tid til at være sammen med hinanden og hygge. Derfor kan det være en god ide at sørge for at være ude med sine indkøb i god tid og få tidligt styr på julens praktiske opgaver.

Da der sker meget i juletiden, kan de desuden give god mening at tidssætte tid til samværet. F.eks. at man har aftener eller dage i weekenden, hvor man er samlet om nogle fælles aktiviteter. Det kunne være juleklip eller måske en spilaften, hvor børnene samtidig forkæles med lidt godter.

Sørg for at pynte op – sammen!                                                                           

Julepynt minder os om, at det er jul. Derfor giver det god mening at pynte op i huset og sætte fokus på højtiden. Men sørg for, at alle får lov til at pynte op. Også selvom børnene måske ikke har det bedste stilmæssige blik, så er det vigtigt, at pynten kommer fra alle, så også de mindste føler, det er deres jul.

Forud for opsætning af julepynten kan i evt. lave en dag, hvor i klipper og klistrer, hvilket kan gøre det ekstra sjovt for de mindste at pynte op efterfølgende. Det er en meget hel oplevelse, som de elsker.

Pynt også udendørs

Julen kan også starte allerede udenfor hjemmets døre – f.eks. i haven. Med udendørs julebelysning kan du skabe en fantastisk stemning i haven, som er med til at skabe lys på de mørke aftener i december måned. Julelyset kan også designes fantasifuldt, så det f.eks. forestille en julemand eller på anden vis har tydelige referencer til julen eller dens historie.