Artikler

3 gode grunde til at installere elgulvvarme

Går du og overvejer elgulvvarme, f.eks. til badeværelset? Så er du landet det rette sted. Vi har nemlig fundet 3 gode grunde til at installere elgulvvarme i et eller flere rum derhjemme. Det kan måske hjælpe dig med at tage beslutningen.

Elgulvvarme er nemt at installere

I modsætning til mange andre varmekilder, bl.a. vandbåren gulvvarme, er elgulvvarme faktisk nemt at installere – selvom for ikke-eksperter. Det er især tilfældet, hvis du vælger varmemåtter og varmekabler til elgulvvarme. Her behøver du faktisk ikke engang bryde det eksisterende gulv op, men kan bare lægge varmekablerne eller varmemåtterne ovenpå og så lægge det nye gulv ovenpå dem. De fylder nemlig meget lidt, så du skal ikke være bange for at gulvet kommer alt for højt op. Det er et hurtigt weekendprojekt, som kan forbedre din bolig markant – især i de kolde vintermåneder, hvor du sagtens kan gå rundt i bare tæer uden at fryse.

Elgulvvarme giver en jævn varme i rummet

Som bekendt stiger varme, så det er ikke underligt, at når varmen kommer fra gulvet, kommer den godt ud i hele rummet. Det giver en behagelig og jævn varme i rummet, især hvis du sammenligner med radiatorer, hvor det tager lang tid overhovedet at få varmet rummet op. Her forsvinder varmen nemlig op ad væggen, langs loftet og herefter ud i rummet. Med elgulvvarme bliver rummet opvarmet rimelig hurtigt, og det vil selvfølgelig også betyde, at du ikke behøver at have varmen tændt særlig længe ad gangen, som ellers vil være tilfældet med almindelige radiatorer.

Det bliver nemmere at indrette rummet

Du kender sikkert besværet og begrænsningerne ved at indrette et rum med radiatorer. Der må jo ikke stilles noget direkte op ad dem, og det betyder ofte, især i små rum, at det allerede på forhånd er bestemt, hvor f.eks. sengen, skrivebordet, kommoden eller et fjerde møbel overhovedet kan stå. Uden radiatorer har du dog meget mere indretningsfrihed. Der er ingen radiatorer i vejen for, hvor møblerne kan placeres, og det er især en lettelse, når der er tale om små rum. Det kan give dig en mere effektiv indretning af rummet.